Nieuwsbrief

Activiteiten

wo apr 25, 2018 @14:30
Plantenwerkgroep 'PQ' Inventarisatie, Wervershoof
zo apr 29, 2018 @10:00
Fotograferen op de Suyderbraeck
za mei 05, 2018 @10:00
Vogelkijkdag Twisk
wo mei 09, 2018
Hemelvaartkamp 2018, Holterberg
wo mei 16, 2018 @14:30
Plantenwerkgroep Inventarisatie Suyderbraeck
za mei 19, 2018 @10:00
Vogelkijkdag Vooroever
za mei 19, 2018 @10:00
Nationale vogelweek
vr mei 25, 2018
Argusvlinder Teldagen
za mei 26, 2018
Argusvlinder Teldagen
zo mei 27, 2018
Argusvlinder Teldagen

Sneeuw, veel sneeuw. Zou het doorgaan? Ja, het ging door! Met 6 mannen en één vrouw gingen we richting de zee.

de_putten

Onderweg al veel vogels gespot, was het afwachten wat we daar tegen zouden komen. Warm aangekleed klommen we de dijk over en gelukkig kwam de wind van land, waardoor we redelijk beschut langs de kust konden lopen. Veel Smienten kregen we in het vizier en veel verschillende meeuwen en de Scholeksters waren duidelijk aanwezig. Dan is het zoeken naar de wat kleinere en minder opvallende vogels. Steenlopertjes, Tureluur, Kluten, Drieteen strandloper werden gevonden maar in ene werd de Paarse strandloper ontdekt. Langs het water, tussen de keien. Ook een Roodkeelduiker werd duidelijk waargenomen op het water. En grappig genoeg ook nog een zeehond.

Aan het eind van de zeewering terug via de weg. De wind tegemoet….. en dan wordt de Veldleeuwerik waargenomen. En nog twee vogeltjes, maar wat waren dat voor vogeltjes? En terwijl de wind, snijdend koud, onze vingers aan het bevriezen waren moest toch het vogeltje worden gedetermineerd. Een Frater? Een Gors? Verrekijkers erbij en telescopen werden weer neergezet en zo werden alle details waargenomen. Conclusie…… het was een IJsgors.

Terug bij de auto werden we nog getrakteerd op een groep overvliegende wilde en Kleine zwanen. Prachtig om te zien!!!

Toen nog door de putten op zoek naar de Dwerggans. Veel sneeuw en weinig vogels. Nog wel van dichtbij de Graspieper gezien die druk bezig waren voedsel te zoeken tussen het gras bij de slootrand.

Heel in de verte werd een grote groep ganzen gezien, maar helaas was dat te ver weg en dichterbij komen zou niet lukken. Dat was ook het moment waarop besloten werd om weer huiswaarts te keren.

Deze excursie o.l.v. Ko van Gent, mag gezien worden als een leerzame ochtend waarbij we veel bijzondere vogels hebben mogen zien (lijst waarnemingen).

Jopie Koeleman

pijl links