Nieuwsbrief

Activiteiten

zo apr 22, 2018 @09:00
Stinzenplantenexcursie Elswout
di apr 24, 2018 @20:00
Lezing "Vlinders in voor- en tegenspoed"
wo apr 25, 2018 @14:30
Plantenwerkgroep 'PQ' Inventarisatie, Wervershoof
zo apr 29, 2018 @10:00
Fotograferen op de Suyderbraeck
za mei 05, 2018 @10:00
Vogelkijkdag Twisk
wo mei 09, 2018
Hemelvaartkamp 2018, Holterberg
wo mei 16, 2018 @14:30
Plantenwerkgroep Inventarisatie Suyderbraeck
za mei 19, 2018 @10:00
Vogelkijkdag Vooroever
za mei 19, 2018 @10:00
Nationale vogelweek
vr mei 25, 2018
Argusvlinder Teldagen

Koninklijke onderscheiding voor Michel Kleij

Op 25 februari j.l. hielden we onze jaarvergadering en omdat Eric de Vroome en Michel Kleij hadden aangegeven om niet langer meer deel uit te maken van het bestuur was er na afloop van de vergadering gelegenheid om met een hapje en drankje afscheid te nemen van Eric en Michel.

JEH 8391

Om 19:45 uur werd de vergadering onverwachts onderbroken met het bezoek van de burgemeester van Hoorn, de heer Onno van Veldhuizen.

JEH_8397

JEH_8402

Hij kwam langs om Michel toe te spreken en hem de koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) op te spelden voor al het vrijwilligerswerk dat hij in de afgelopen 20 jaar voor de KNNV heeft gedaan (zowel binnen de afdeling maar ook landelijk). Maar ook omdat hij het Symfonisch Orkest Purmerend opgericht heeft, daar jaren bestuurslid geweest is en nu nog steeds als violist actief is.

JEH_8415

Tijdens de uitreiking waren nog wat extra gasten aanwezig. Michel werd na afloop van de ceremonie toegesproken en -gespeeld door leden van het Symfonisch Orkest Purmerend.

JEH_8434

Aan het eind van de vergadering werden Erik en Michel door het bestuur bedankt voor hun inzet. Erik ontving een mooie bos bloemen en cadeaubon. Michel ontving naast die bos bloemen en cadeaubon het erelidmaatschap van de afdeling. Omdat het bestuur de afgelopen 18 jaar bij Michel en Resi thuis hebben vergaderd en daar altijd buitengewoon goed verzorgd werden ontving Resi ook een mooie bos bloemen.

JEH_8450

Egbert Baars, secretaris


Voor meer foto's zie deze pagina.


Persbericht

Koninklijke onderscheiding voor de heer M. Kleij

25-2-2011

Op vrijdag 25 februari 2011 heeft burgemeester Onno van Veldhuizen een koninklijke onderscheiding overhandigd aan de heer Michel Kleij. De heer Kleij beëindigt na vele jaren zijn vrijwilligerswerk voor de KNNV. De heer Kleij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet voor deze vereniging. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de afdeling Hoorn/West-Friesland van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), vereniging voor veldbiologie.

KNNV
De KNNV zet zich in voor de bescherming van de natuur via natuurkennis, natuurstudie en natuurbeleving. Afdeling Hoorn/West-Friesland van de KNVV telt zo’n 300 leden. De heer Kleij is voorzitter van de afdeling sinds 1997. Van 1991 tot 1997 was hij secretaris. Naast zijn bestuurswerk doet hij ook veel veldwerk voor de KNNV. Zijn kennis zet hij op lokaal en regionaal niveau in om de natuurwaarden zoveel als mogelijk te beschermen. Hij heeft zich grondig verdiept in de natuurwet- en regelgeving en deelt die kennis met andere KNNV-afdelingen en actiegroepen. De heer Kleij wordt door de afdeling Hoorn/ West-Friesland geprezen om zijn betrokkenheid, visie en kennis. “De natuur is zijn leven.”

Activiteiten en resultaten
Enkele activiteiten en resultaten van het werk van de heer Kleij:
• Bijdrage aan de publicatie van de recente Vlinderatlas West-Friesland
• In het winterhalfjaar tellen van de vogelstand in Zeevang waardoor Zeevang is aangewezen als vogelrichtlijngebied
• Advisering bij dijkverzwaring tussen Enkhuizen en Edam
• Bijdrage aan bomenbeleidsplan, klimaatvisie en waterbeheersplan voor gemeente Hoorn
• Stopzetting van dempen van sloten in de Beemster
• Borging van de Ecologische Hoofdstructuur
• Organiseren van evenementen voor de regionale KNNV-afdeling

Overige verdiensten
De heer Kleij is verder op muzikaal terrein actief als violist en bestuurslid in het Symfonisch Orkest Purmerend en hij collecteert voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.

pijl links